Medindflydelse / medbestemmelse / ansvarlighed i dagligdagen

Beboerne er med til at planlægge, hvordan ugen skal forløbe både med hensyn til mad, udadrettede aktiviteter og nye tiltag i huset.

Der er hver dag en beboer der er ansvarlig for at maden bliver lavet, men får den støtte vedkommende har brug for af personalet. Man har en fast maddag en gang om ugen.

Hver søndag hænges en ny plan op på opslagstavlen i køkkenet, så man kan se hvilke pligter man har ansvaret for den kommende uge.

Alle får på denne måde et større ansvar for at huset fungere, og ved at udlægge dette ansvar får de også en større forståelse for hinanden og for hinandens forskellighed, formåen og kunnen.

Når der opstår små problemer og en irritation i hverdagen tages disse op til husmødet om søndagen, hvor beboerne lærer at sige tingene til hinanden på en ordentlig måde, og derved lærer at det er vigtig at få tingene sagt, for at huset kan fungere og holde ud at leve under samme tag som andre.

Hvis der opstår problemer i huset, hvor de overordnede aftaler ikke bliver overholdt (f.eks. alkoholpolitikken), tages dette op i fællesskab med både beboere og personale, for at finde en løsning alle kan acceptere. På denne måde bliver de medansvarlige og ansvarsbevidste.

Kontakt os

Vester-Bo

  • Vestergade 10-12
    6670 Holsted
  • +45 7539 1233

Privatlivspolitik

Cookiepolitik

Ledige pladser

Vi har ikke en ledig plads pt.

Ledig plads fra 1 marts 2024

Kontakt Jan (23609904) eller Marianne (23609905) for yderligere information

Tilsynsrapport